Aanbod

Coaching

Goed slapen is van zoveel factoren afhankelijk dat een traject met coaching vaak echt geen overbodige luxe is. Duurzaam werken aan meer slaap kost namelijk tijd én energie. Ook valt niet altijd te voorspellen hoe het traject gaat verlopen. Jouw kindje is immers geen robotje. 

 

Na de intake maak ik een plan van aanpak voor jullie. Samen gaan we vervolgens stapje voor stapje werken aan meer slaap. Bij elk succesje juich ik met je mee. Maar ook als je even een oppepper nodig hebt of iemand om je hart bij te luchten; Ik ben er  voor je! Uiteraard kan je ook al je vragen aan me stellen en stuur ik je bij waar nodig.

 

In een traject met coaching leer je daarnaast veel meer achter de waarom van bepaalde keuzes/stappen, zodat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst weet wat je kan doen en je echt als het ware je eigen slaapcoach wordt. 

 

Aan de hand van onderstaande pakketten bepaal je zelf de hoeveelheid coaching die aansluit bij jullie behoefte.

baby9maanden

Wat andere ouders zeggen…

Via Instagram een telefonisch consult gewonnen met Agnes, wat goed van pas kwam. Ons zoontje Aron van toen bijna 6 maanden viel niet meer zelf in slaap nadat hij met 5 maanden even flink ziek is geweest. Met tips van Agnes hoe we Aron weer zelf kunnen leren in slaap te vallen is het na een paar weken al een wereld van verschil! Van hele pozen wiegen tot hij eindelijk in slaap valt, naar slaapzak aan, even knuffelen en in bed leggen. Hij valt zelf in slaap en slaapt lange slaapjes.

Erg blij met de tips die we gekregen hebben. 

 

Henriëtte, moeder van Aron

Adviesgesprek

 

Spelen de problemen pas sinds kort? Of weet je al veel over slaap, maar krijg je net die puntjes maar niet op de i? Dan kan een adviesgesprek heel passend zijn voor jou.

 

Dit gesprek is vooral geschikt als je even wil sparren over hoe jij het slaapprobleem van jouw kleine weer vlot kan trekken. Hou jij niet zo van bellen, of komt dit je niet uit? Dan kan je je vragen ook per mail of WhatsApp stellen, zodat ik ze ook op die manier kan beantwoorden.

 

Spelen er meerdere problemen of er is er ook onrust zoals reflux, darmkrampjes, pijnklachten of andere problemen? Dan is een traject inclusief coaching waarschijnlijk een betere optie voor jou! Dit geldt ook als je kindje erg gevoelig is voor prikkels. 

Follow-up

Voor de puntjes op de i
59
  • Heb jij eerder een adviesgesprek of coachingstraject bij mij gevolgd en heb je toch nog weer een paar vragen? Dan is een follow-up heel geschikt! 
  • Jij stuurt mij een mailtje met daarin kort de omschrijving van de huidige situatie en je vragen.
  • max. 30 minuten (video)bellen
  • Geen samenvatting per mail
  • Geen follow-up
  • Indien gewenst zijn de belminuten ook op te splitsen in 2 teloontjes van 15 minuten of 5 x een vraag stellen via mail en/of WhatsApp.
  • Te boeken tot 3 maanden na afloop consult of traject, na 3 maanden alleen in overleg.

“Vaak wordt mij gevraagd of ik niet even snel een tip heb… En of zo’n intake (inclusief bijhouden daglog) nou echt nodig is. Laat staan zo’n heel coachingstraject. Maar weet je? Slapen is van zoveel factoren afhankelijk, dat een goede analyse van het huidige slaapgedrag en het mogelijke probleem essentieel is om het (niet) slapen vlot te trekken. Dus helaas, even een snelle tip waarmee alles opgelost is zit er vaak niet in. We willen immers werken aan een duurzame oplossing toch? Als het zo simpel was had ik er namelijk niet een hele opleiding voor hoeven doen en had jij dé tip waarschijnlijk allang op het internet gevonden…”

Newborns

 

Persoonlijk heb ik een voorliefde voor newborns (tot 6 maanden) en hun ouders! Als kinderfysio heb ik reeds honderden gezinnen geholpen met hun newborn. Ik weet hoe belangrijk deze kleine hummel voor jou is. Maar ook hoe lastig het soms is. En hoe machteloos jij je kan voelen! Ik werk hiervoor samen met kinderartsen, osteopaten, chiropractors, het consulatiebureau en eventuele andere betrokkenen.

 

Door mijn jarenlange ervaring ik weet als geen ander tegen welke problemen jij zoal aanloopt. En juist door mijn kennis als kinderfysio, slaapcoach, onrustdeskundige en specialist in de prikkelverwerking te combineren kan ik jou nog beter helpen!

 

Met welke vraagstukken kan ik jou onder andere helpen?

(overmatige) krampjes en/of spugen

veel huilen

veel spanning in het lijfje/overstrekken

voorkeurshouding

prikkelverwerking

niet in het eigen bedje willen slapen

alleen maar hazenslaapjes doen

alle andere slaapvragen

de weg vinden naar de juiste zorgverleners of een second opinion

 

Woon jij in de omgeving van Amersfoort? Dan is het in veel gevallen mogelijk om een fysieke afspraak te maken zodat ik jouw kleine kan onderzoeken op lichamelijke spanningen en je op weg kan helpen om je kleine weer te laten ontspannen.

 

In de meeste gevallen kan het fysieke onderzoek vergoedt worden vanuit de zorgverzekering. Dit valt namelijk onder kinderfysiotherapeutische zorg en dat kan ik onderbrengen in mijn andere bedrijf: Kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers.

 

Slaapcoaching an sich valt niet onder vergoedde zorg en moet door ouders zelf betaald worden. Maar omdat er bij die kleintjes vaak meer speelt dan alleen niet slapen, is het vaak mogelijk het gehele traject onder kinderfysiotherapie te laten vallen (en dus vergoed door de zorgverzekeraar). Mochten er toch bijkomende kosten zijn zal ik dit altijd van tevoren aangeven zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

“Ik wil je bedanken voor je tijd en hulp en vooral dat je altijd even de tijd neemt om mij te helpen en te woord te staan wanneer dan ook. Ik ben superblij met het resultaat wat wij tot nu toe bereikt hebben en ik ben ook erg blij dat er steeds meer bekend wordt m.b.t. huilbaby’s en moeilijk slapende kindjes. Mocht er ooit een tweede komen dan hoop ik je toch niet hoeven benaderen hoe aardig ik je ook vind.”

Roos, mama van Lize (5 maanden)