Kinderfysiotherapie

Voor wie? 

Mijn hart ligt echt bij de allerkleinsten! Daarom heb ik mij de afgelopen jaren meer en meer gespecialiseerd in deze doelgroep (0 tot 6 jaar).

 

Zo begeleidt ik o.a. veel te vroeg of te licht geboren baby’s d.m.v. het ToP-programma.

 

Maar ook zie ik veel kinderen met:

  • een achterblijvende en/of anders verlopende ontwikkeling. Al dat niet op basis van een aangeboren afwijking en/of syndroom.
  • een voorkeurshouding
  • baby’s die heel onrustig zijn of veel huilen. Door mijn jarenlange ervaring en affiniteit met deze groep kinderen i.c.m. alle opgedane kennis heb ik echt mijn eigen, unieke werkwijze ontwikkeld. Met veelal positieve resultaten tot gevolg. Mijn advies aan ouders is om vooral niet te lang wachten alvorens contact op te nemen! Hoe sneller je erbij bent hoe beter! Hiervoor werk ik ook veel samen met de ABC-poli en Drs. Oberink van het Meander MC.
  • slaapproblemen
  • het niet of laat tot lopen komen
  • peuters die veel vallen
  • kleuters die moeite hebben met de grof en/of fijn motorische ontwikkeling
  • vragen over de prikkelverwerking
  • en nog veel meer…

 

Uiteraard volg ik regelmatig bij en nascholingen en blijf ik op de hoogte van wat er speelt in het vak. Zo begeleidt ik ook met enige regelmatig stagiaires.

 “Ik hoor vaak van ouders terug: je kan echt zien dat je graag met baby’s werkt en hier veel ervaring mee hebt. Je hebt echt een passie voor die kleintjes”

Newborns

Persoonlijk heb ik een voorliefde voor newborns en hun ouders! Als kinderfysio heb ik reeds honderden gezinnen geholpen met hun newborn en mag ik me ondertussen wel echt specialist op dit gebied noemen. Artsen verwijzen ouders dan ook regelmatig naar mij door. Maar ook oudere baby’s en kinderen zijn van harte welkom! Ik weet hoe belangrijk jouw kindje voor jou is. Maar ook hoe lastig het soms is. En hoe machteloos jij je kan voelen! Ik werk hiervoor samen met kinderartsen, osteopaten, het consulatiebureau en eventuele andere betrokkenen.

 

Door mijn jarenlange ervaring ik weet als geen ander tegen welke problemen jij zoal aanloopt. En juist door mijn kennis als kinderfysio, slaapcoach, onrustdeskundige en specialist in de prikkelverwerking te combineren kan ik jou nog beter helpen!

 

Met welke vraagstukken kan ik jou onder andere helpen?

(overmatige) krampjes en/of spugen

veel huilen

veel spanning in het lijfje/overstrekken

voorkeurshouding

prikkelverwerking

niet in het eigen bedje willen slapen

alleen maar hazenslaapjes doen

alle andere slaapvragen

de weg vinden naar de juiste zorgverleners of een second opinion

“Juist bij die allerkleinsten is mijn advies: wacht niet te lang met het zoeken van hulp. Volg je gevoel! Loopt het niet zoals je verwacht? Twijfel je of je kindje ergens last van heeft? Neem geheel vrijblijvend contact met me op!”

Waarom kinderfysio?

In de jonge jaren wordt het fundament voor later gelegd. Jouw baby leert zichzelf en de wereld om hem heen kennen door middel van het bewegen en alles wat daarbij komt kijken. De eerste jaren worden er miljoenen nieuwe hersenverbindingen aangelegd en daarmee vormt het niet alleen het fundament voor het bewegen als jouw kindje straks wat ouder is, maar ook voor bijv. de sociaal-emotionele ontwikkeling, het schoolse functioneren, het ruimtelijk inzicht en nog veel meer.

 

Juist daarom ben ik fan van ‘vroege interventie’. Al die verbindingen die aangelegd worden in je brein komen immers tot stand door wat je allemaal meemaakt en doet in die jonge jaren. Hierbij geldt dat er ‘kritische periodes’ zijn waarin jouw hersenen in staat zijn om veel van die nieuwe verbindingen aan te maken voor bepaalde vaardigheden en zo de basis te vormen voor later. Hoe mooi is het als je daar dan bij aan kan haken!

 

De meesten kindjes laten gelukkig vanzelf een leeftijdsadequate motorische ontwikkeling zien. Deze kindjes hebben dus ook geen extra ondersteuning nodig. Maar twijfel je, of zie je dat jouw kindje toch wel echt meer moeite lijkt te hebben met bepaalde vaardigheden of achter dreigt te lopen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op! Ik zeg altijd: liever een keer een check teveel dan dat je later denkt: hadden we maar…

 

Want ondanks dat ik fan van vroege interventie kijk ik wel altijd of het ook echt nodig is. Een kindje onnodig behandelen wordt tenslotte ook niemand blij van!

“Bij twijfel neem gerust contact op!”

Praktisch

Kinderfysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoedt vanuit de zorgverzekaar. De eerste 18x komen uit de basisverzekering.

 

Als kinderfysio ben ik gespecialiseerd om jouw kindje op een leuke, prettige, speelse manier uit de dagen om nieuwe dingen te leren. Ik hoor vaak van ouders terug dat ze kunnen zien dat ik veel met kinderen werk en dit met veel passie doe. Ook zijn ze vaak verbaasd hoe snel kinderen zich openstellen voor mij. 

 

Kindjes die nog niet lopen zien ik bij voorkeur in de thuissituatie. Wil jij graag dat ik bij jou thuis kom? Dan heb je wel een verwijzing van het consultatiebureau, de huisarts of kinderarts nodig.

 

Uiteraard mag je ook naar de praktijk komen. Dan is er geen verwijzing van een arts nodig. Mijn praktijk, kinderfysiotherapie Bengels en Kanjers, zit in Amersfoort-Noord (Nieuwland). Zie ook www.bengelsenkanjers.nl

 

Met de praktijk hebben wij voor 2023 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars , behalve Zorg en Zekerheid. Ben jij bij Zorg en Zekerheid verzekerd? Geen probleem. Je kan dan alsnog een afspraak maken. Maar in plaat van dat ik jouw factuur rechtstreeks naar de zorgverzekeraar stuur, moet je dat zelf doen. Afhankelijk van jouw polis krijg je dan een gedeelte van de kosten vergoedt.

10 + 11 =