Lekker slapen zonder huilen

Droomritme-methode

Over de methode

Ik werk volgens de Droomritme-methode, gecombineerd met mijn kennis als kinderfysio en specialist op het gebied van de prikkelverwerking. De titel Droomritmecoach®, is beschermd. Dat betekend dat niet zomaar iedereen zich droomritmecoach mag noemen. 

De droomritme methode kijkt naar alle factoren rondom het slapen, en daarmee word je ook geholpen met onrust, praktische tools, beren op de weg, hechting en meer. Responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop, waardoor huilen niet nodig is. 

De methode bestaat al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden kleintjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder tranen. 
Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek.

Doordat ik bij ieder consult eerst op zoek ga naar het waarom van het probleem, is elk consult en het daaruit voortvloeiende slaapplan echt persoonlijk en uniek.

Meer informatie over de droomritme methode lees je op de website van Stephanie | Slaapdeskundige.

Werkwijze slaapadvies gesprek en/of mailconsult

 • Ik stuur jou een beknopt intakeformulier toe per mail.
 • Maximaal 24 uur voor onze afspraak stuur jij het intake formulier terug per mail, zodat ik goed voorbereid ons gesprek in ga.
 • Tijdens ons gesprek geef ik uitgebreid antwoord op al jouw vragen.
 • Achteraf stuur ik jou een beknopte samenvatting van wat we hebben besproken.
 • 1 folluw-up moment per mail of whatsapp mogelijk.

   *let op: geldt niet voor slaapadvies mini

  Behoefte aan meer? Boek dan een uitgebreid, uniek plan op maat.

  Hier zoomen we nog veel dieper op het probleem in. Ik help jou om tot de kern uit te zoeken waarom dit gedrag is ontstaan. En nog belangrijker: wat we er aan kunnen doen om het slapen weer op de rit te krijgen. Want of het slapen nou eerst wel goed ging, en daarna niet meer, of dat het nog nooit echt lekker heeft gelopen: geen probleem. Voor vrijwel alle problemen is een oplossing. Juist doordat we eerst kijken naar het waarom achter het slaapprobleem en/of de onrust kunnen we hier op een liefdevolle manier, zonder huilen, aan gaan werken. Dit alles in kleine stapjes.

  Bij een uitgebreid, uniek plan op maat ontvang je een boekwerkje van minstens 20-25 pagina’s met daarin een uitgebreide analyse, praktische tools, voorbeeldritmes en een behapbaar stappenplan. Let op: werken aan slaap is meestal geen quick fix! Het slapen echt goed op de rit krijgen kost meestal tijd én energie. We willen het slapen immers duurzaam verbeteren! Nu en in de toekomst. 

  Afhankelijk van het door jou gekozen pakket ontvang je wel of geen aanvullende coaching. Kies je voor aanvullende coaching dan krijg je bij mij eigenlijk een soort slaapcoaching plus. Want naast dat ik gecertificeerd slaapcoach ben, ben ik ook kinderfysiotherapeute en gespecialiseerd in de prikkelverwerking van baby’s en kinderen!

  Wat andere ouders zeggen

  ” Onze dochter van 4 maanden sliep overdag alleen op schoot. Advies van het consultatiebureau hielp niet, ze lag alleen maar overstuur te huilen in bed. Eén consult van Agnes en 2 dagen later sliep ons meisje alle slaapjes overdag in bed! Jammer dat het consultatiebureau hier zo weinig kennis van heeft. Enorm blij met de adviezen van Agnes! Nu een relaxt meisje die ook nog eens heerlijk slaapt!”

   

   Harmien, moeder van dochter S. (4 maanden)

  “Als je blijft doen wat je deed,

  blijf je krijgen wat je kreeg!”

  Werkwijze plan op maat

  • Mail mij met jouw wensen. Wil je graag eerst nog even overleggen welk pakket het best bij jou past, of heb je nog andere vragen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.
  • Gaan we een samenwerking aan, dan stuur ik je digitaal een uitgebreid intake formulier.Vul deze zo volledig mogelijk in. Daarmee krijg ik een compleet beeld van jullie kleintje en de problemen die er spelen. Afhankelijk van het door jou gekozen traject hebben we op diverse momenten contact. Deze momenten leggen we zo snel mogelijk vast. Heb jij behoefte aan een huisbezoek? Geef dit dan z.s.m. aan, zodat we deze ook in kunnen plannen. Een huisbezoek* kan bijvoorbeeld handig zijn als jij graag wil dat ik jouw kleintje ook fysiek onderzoek of behandel. Naast slaapcoach ben ik namelijk ook kinderfysio en heb ik ruim 15 jaar ervaring in het werken met baby’s en jonge kinderen.
  • Als ik op basis van jouw intake nog vragen heb, neem ik contact met jou op. Let op: het door jouw ingevulde intakeformulier inclusief daglogs dient minimaal 48 uur voor onze afspraak bij mij binnen te zijn.
  • Op de afgesproken datum stuur ik jou het uitgewerkte plan op maat inclusief analyse van het probleem. Hier hoef je niet voor thuis te blijven, want dit plan ontvang je per mail, zodat je alles even rustig door kan nemen. Het plan bestaat uit een grondige analyse van het probleem, praktische adviezen, handvatten en uitgewerkte ritmes passend bij jullie situatie. Het plan sluit aan bij het natuurlijke ritme van jouw kleintje, zijn leeftijd en ontwikkeling, nu en straks. En natuurlijk beantwoord ik al jouw vragen. D.m.v. het uitgebreide stappenplan weet jij precies wat je kan doen.
  • Nadat jij het plan rustig hebt doorgelezen, spreken we deze telefonisch of d.m.v. videobellen door,  op de vooraf afgesproken datum.
  • Aan de slag! Je gekozen traject bepaalt de mate van begeleiding. Het plan biedt voldoende handvatten om zelfstandig aan de slag te gaan.  Afhankelijk van de frequentie die je prettig vindt, begeleid ik je gedurende het traject om je te ondersteunen, tussentijds bij te sturen en je vragen te beantwoorden.
  • Na 3 of 4 weken evalueren we en krijg je voldoende tips om ook toekomstbestendig te zijn. Indien gewenst kan je altijd nog extra coaching bijboeken binnen 3 maanden tegen gereduceerd tarief.

  *huisbezoek mogelijk tegen een meerprijs van €60,-**

  Tijdens dit huisbezoek kijk ik echt naar jouw kleine en onderzoek of er geen lichamelijke spanningen o.i.d. zijn die een rol spelen. Zijn die er wel: dan kunnen we die in de meeste gevallen gelijk behandelen.

  In sommige gevallen kunnen de huisbezoeken (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar, dit geldt vooral als er veel onrust of fysieke spanningen zijn. Heb jij hier vragen over? Mail me gerust.

  **Maximaal 45 minuten en excl. reiskosten van €0,19 per km.

  JA, dat wil ik!

  Blijf niet dromen van meer slaap, maar ga genieten van meer slaap en rust!

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is slaapcoaching geschikt?

  Voor iedereen met vragen rondom het slapen. Dus of je nou slechts een kleine vraag hebt of meerdere problemen ervaart rondom het slapen en/of onrust. Ik bied zowel telefonische als mailconsulten en uitgebreide consulten inclusief volledig plan op maat.

  Ik richt mij wel voornamelijk op baby’s en kinderen van 0-3 jaar.

  Vanaf welke leeftijd is slaapcoaching geschikt?

  Al vanaf de geboorte kan je aan goede slaapgewoontes en het vormen van een goede slaapbasis werken. Afhankelijk van wat er speelt nemen ouders soms al in een vroeg stadium contact op. Juist ook om erger te voorkomen. Vaak speelt er dan ook onrust. En juist op dat vlak kan ik jullie goed helpen. Ik ben nl niet alleen slaapcoach en onrustdeskundige, maar ook kinderfysio. Ik ga samen met jullie op zoek naar de oorzaak van de onrust en/of het slaapprobleem. Indien nodig zal ik jullie altijd doorverwijzen.

  Moet ik mijn baby laten huilen?

  Nee, zeker niet! Ik werk volgens de droomritme methode, een hele liefdevolle responsieve methode, waar het laten huilen van jouw baby geen onderdeel van het proces is om te leren slapen. Doordat we eerst op zoek gaan naar de oorzaak achter het probleem en ik ook jullie wensen goed in kaart breng, kom ik met een behapbaar stappenplan, zodat jij je kleine, op een hele liefdevolle manier, zonder tranen, kan leren slapen.

  Wat is het verschil tussen een adviesgesprek en een plan op maat?

  Een slaapadvies is vaak een telefonisch of mailconsult waarin jij jouw vragen stelt en ik antwoord geef. Dit is dus vooral geschikt als je een paar korte vragen hebt, even wil sparren, of een duwtje in de goede richting nodig hebt.

  In een plan op maat gaan we veel verder de diepte in. Er vindt een uitgebreide intake en analyse plaats. Deze analyse deel ik met je, evenals met stap voor stap, wat jij kan doen om alles weer op de rit te krijgen rondom de onrust en/of het slapen van jouw kleine. Afhankelijk van het door jou gekozen pakket zit er wel/niet aanvullende coaching bij.

  Ik twijfel wat het beste bij onze situatie past.

  Geen probleem, je kan me altijd geheel vrijblijvend een mailtje sturen of een kennismakingsgesprek inplannen. Dan kunnen we samen beoordelen wat het beste bij jou past. En als blijkt dat toch meer nodig, kan je altijd tussentijds upgraden. 

  Ik woon niet in de buurt, is dat erg?

  Nee hoor, helemaal niet! Slaap en onrust consulten kunnen heel goed op afstand gedaan worden. Zelfs als je in het buitenland woont kan ik je gewoon helpen! Alleen als je behoefte hebt aan een aanvullend huisbezoek, is het wellicht handig als je in de buurt (binnen een straal van 20 km) woont ;-). 

  Welke opleiding heb jij gedaan?

  T.a.v. het slapen het ik de opleiding tot Droomritmecoach gedaan. Deze wordt gegeven door Stephanie Molenaar, slaapdeskundige en auteur van diverse boeken, waaronder Baby in een Droomritme en Reflux. 

  Naast slaapcoach en onrustdeskundige ben ik ook al meer dan 15 jaar kinderfysiotherapeute. Tevens ben ik gespecialiseerd in de prikkelverwerking van baby’s en kinderen. Daarnaast heb ik de cursus Dunstan Babytaal voor Professionals gedaan. 

  Werkt het altijd?

  Baby’s en kinderen zijn natuurlijk geen robotjes ;-). De kans van slagen is mede afhankelijk van jullie inzet. Ik geef jullie de tips en tools, maar jullie zullen het zelf moeten doen! T.a.v. het slapen bestaat er ook niet zoiets als een quick fix. Het vraagt echt even tijd en aandacht, maar dan zien we dat in 95% van de gevallen het slaapgedrag duurzaam verbetert.

  Kan ik achteraf betalen?

  Dat is helaas niet mogelijk. Het is namelijk gebleken dat er helaas ouders zijn die bij meerdere coaches een afspraak plannen, maar deze vervolgens niet nakomen. Dit is erg jammer, want ik houd mijn tijd vrij voor jullie. In die tijd had ik wellicht ook iemand anders kunnen helpen die dringend op zoek is naar ondersteuning, maar hierdoor onnodig lang moet wachten. Mijn tijd is immers ook beperkt, net als die van jou!

  Dus… ben jij toe aan meer slaap?

  Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op, om te zien of ik wat voor jullie kan betekenen.