Kinderfysio, ToP-therapeut
Baby en kinderslaapcoach
Samen op zoek naar wat werkt voor jullie!
Werkwijze
- Na aanmelding stemmen we af of ik inderdaad de juiste persoon ben om jou te helpen en zo ja; op welke manier.
- Voor de kinderfysio plannen we dan vaak gelijk een afspraak.
- Bij slaapproblemen stuur ik je vaak eerst de digitale intake formulieren en plannen we een datum waarop we of bellen, of live afspreken. Ook zal ik je vragen om minimaal 2-3 dagen een daglog bij te houden (inclusief de nachten).
De gouden tip…
Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet even een tip heb voor ouders. Maar weet je? Slapen is van zoveel factoren afhankelijk dat even een snelle tip vaak niet genoeg is. Hoe graag ik dit ook zou willen!
Daarnaast geloof ik niet in ‘one size fits all’. Dus als ik de vraag krijg welk pakket mijns inziens het beste passend is, zal ik hier altijd eerlijk en oprecht op antwoorden. De ene keer is dit een adviesgesprek en een andere keer is dit een uitgebreider pakket. Maar soms geef ik je ook wel ‘die ene tip’ en verwijs ik je door naar mijn e-boeken. Ik zal je dan ook nooit zomaar ‘het duurste pakket aansmeren’. Ik snap namelijk heel goed dat die kleine al genoeg kost en jij waarschijnlijk, net als ik, hard moet werken voor je geld… Dus als ik een uitgebreide pakket aanraadt is het dit omdat ik denk dat we dit echt nodig hebben om tot duurzame resultaten te komen. Ik weet namelijk hoe complex slapen is en wat er allemaal bij komt kijken. Dit probeer ik dus ook echt te achterhalen bij onze eerste kennismaking.
Maar weet dat we met een uitgebreider pakket ook veel sneller kunnen schakelen als iets niet werkt of gaat zoals gehoopt. Ik kan iets wel vantevoren bedenken, maar dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk zo gaat. Ieder kindje is immers uniek. Daarnaast juich ik bij elk succesje met je mee, maar nog belangrijker: ik sleep je erdoorheen als jij het niet meer ziet zitten. Ik weet door mijn ervaring of iets normaal is of niet, of je gewoon nog even geduld moet hebben, of dat we dingen aan moeten passen.
Werken aan slaap is namelijk meestal geen quick fix! Het slapen écht goed op de rit krijgen kost meestal tijd én energie. We willen het slapen immers duurzaam verbeteren! Nu en in de toekomst.
Wat andere ouders zeggen
” Onze dochter van 4 maanden sliep overdag alleen op schoot. Advies van het consultatiebureau hielp niet, ze lag alleen maar overstuur te huilen in bed. Eén consult van Agnes en 2 dagen later sliep ons meisje alle slaapjes overdag in bed! Jammer dat het consultatiebureau hier zo weinig kennis van heeft. Enorm blij met de adviezen van Agnes! Nu een relaxt meisje die ook nog eens heerlijk slaapt!”
Harmien, moeder van dochter S. (4 maanden)
“Als je blijft doen wat je deed,
blijf je krijgen wat je kreeg!”
Veelgestelde vragen
Voor wie is slaapcoaching geschikt?
Voor iedereen met vragen rondom het slapen van hun kleine tussen de 0-3 jaar. Dus of je nou slechts een kleine vraag hebt of meerdere problemen ervaart rondom het slapen en/of onrust. Ik denk met je mee hoe we het slapen van jouw kleine kunnen verbeteren. Dit kan al vanaf de geboorte. Ik ben namelijk gespecialiseerd in newborns.
Vanaf welke leeftijd is slaapcoaching geschikt?
Moet ik mijn baby laten huilen?
Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal niet wordt gehuild. Jouw kindje moet immers wat nieuws leren en dat is lastig. Dit kan gepaard gaan met wat traantjes. Maar in principe hoef je je kindje nooit alleen te laten huilen.
Het gecontroleerd laten huilen zet ik dan ook pas in als andere manieren niet tot het gewenste resultaat leiden. Dit is echt onze laatste strohalm zal ik maar zeggen.
Wat is het verschil tussen de diverse pakketten?
Ik twijfel wat het beste bij onze situatie past.
Ik woon niet in de buurt, is dat erg?
Welke opleiding heb jij gedaan?
- opleiding tot Droomritmecoach. Deze wordt gegeven door Stephanie Molenaar, slaapdeskundige en auteur van diverse boeken, waaronder Baby in een Droomritme en Reflux.
- Newborn Sleep Consultant (0-3 maanden) gedaan bij het Institute for Pediatric Sleep and Parenting.
Naast slaapcoach en onrustdeskundige ben ik al sinds 2005 werkzaam als kinderfysiotherapeute en zie ik nog steeds wekelijks baby’s, dreumessen, peuters en schoolgaande kinderen op mijn spreekuur. Hierbij zie ik ook vooral veel onrustige baby’s en jonge kinderen die achterlopen in hun motorische ontwikkeling of problemen ervaren in hun prikkelvewerking. Ik volg nog regelmatig bijscholingen hiervoor.
Tevens heb ik de cursus Dunstan Babytaal voor Professionals gedaan.