Wil jij dat jouw kleine weer

lekker slaapt?

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt al dagen lang het héle internet afgestruind, op zoek naar dé oplossing. Maar inmiddels zie je door de bomen het bos niet meer.
 • In je omgeving zegt iedereen wat anders. “Je moet hem gewoon laten huilen, dan is het zo over.” Of “je verwent hem veel te veel.” Maar jij wil je kleine helemaal niet laten huilen! 
 • Al die goedbedoelde gevraagde én ongevraagde adviezen maken je knap onzeker! Ligt het dan toch aan jou?
 • En je hebt het echt al wel geprobeerd hoor, maar je bent zo moe, je weet gewoon echt niet wat je nog meer zou kunnen doen.
 • En ergens vraag je je toch af of of jouw kleine niet ergens pijn heeft. Hij is soms zo onrustig!

Droom jij van meer slaap?

 

Blijf dan niet dromen!

Het kan namelijk echt anders! Wil jij een kindje dat?

 • In staat is om zelfstandig in slaap te vallen zonder jouw hulp…
 • Niet gaat huilen zodra hij zijn bedje ziet…
 • In zijn eigen bedje slaapt…
 • Niet alleen maar hazenslaapjes doet…
 • ’s nachts niet elke 2 uur wakker wordt…
 • Tevreden en blij is als hij wakker is…

Ik kan jou helpen!

 

Ik help jou om tot de kern uit te zoeken waarom dit gedrag is ontstaan. En nog belangrijker: wat we er aan kunnen doen om het slapen weer op de rit te krijgen. Want of het slapen nou eerst wel goed ging, en daarna niet meer, of dat het nog nooit echt lekker heeft gelopen: geen probleem. Voor vrijwel alle problemen is een oplossing. Juist doordat we eerst kijken naar het waarom achter het slaapprobleem en/of de onrust kunnen we hier op een liefdevolle manier, zonder huilen, aan gaan werken. Dit alles in kleine stapjes.

Daarnaast krijg je bij mij eigenlijk een soort slaapcoaching plus. Want naast dat ik gecertificeerd slaapcoach ben, ben ik ook kinderfysiotherapeute en gespecialiseerd in de prikkelverwerking van baby’s en kinderen!

Wat andere ouders zeggen…

” Agnes denkt goed met je mee. Ze heeft veel verstand van zaken en het is fijn dat ze al jaren met ouders en kinderen werkt. Dat merk je. Ze kijkt ook naar het totale plaatje en niet alleen naar het slapen an sich. Door haar uitgebreide advies slaapt onze dochter eindelijk weer. Heel fijn.”

 

Anoniem, peuter 2,5 jaar

“Als je blijft doen wat je deed,

blijf je krijgen wat je kreeg!”

Wat krijg je?

 • Een uitgebreide analyse van het probleem, zodat je precies weet welke factoren een rol spelen bij het huidige slaap- en/of onrustige gedrag.
 • Geen one-size-fits-all oplossing; maar tips en adviezen waar je echt wat aan hebt en die 100% zijn afgestemd op jullie situatie.
 • Dit alles wordt besproken tijdens een (video)belafspraak. 
 • Afhankelijk van het door jou gekozen pakket is er wel of niet aanvullende coaching. Coaching is ook altijd achteraf bij te boeken.
 • Maar het allerbelangrijkste: een kindje dat weer lekker slaapt!

 • Mogelijkheid tot bijboeken lichamelijk onderzoek en/of onderzoek naar de prikkelverwerking door mij. Ik ben namelijk ook geregistreerd kinderfysiotherapeut en prikkelverwerkingsspecialist. Dit onderzoek wordt in de meeste gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar. Slaapcoaching zelf valt hier meestal niet onder.

JA, dat wil ik!

Blijf niet dromen van meer slaap, maar ga genieten van meer slaap en rust!

Veelgestelde vragen

Voor wie is slaapcoaching geschikt?

Voor iedereen met vragen rondom het slapen. Dus of je nou slechts een kleine vraag hebt of meerdere problemen ervaart rondom het slapen en/of onrust. Ik bied zowel telefonische als mailconsulten en uitgebreide consulten inclusief volledig plan op maat.

Ik richt mij wel voornamelijk op baby’s en kinderen van 0-3 jaar.

Vanaf welke leeftijd is slaapcoaching geschikt?

Al vanaf de geboorte kan je aan goede slaapgewoontes en het vormen van een goede slaapbasis werken. Afhankelijk van wat er speelt nemen ouders soms al in een vroeg stadium contact op. Juist ook om erger te voorkomen. Vaak speelt er dan ook onrust. En juist op dat vlak kan ik jullie goed helpen. Ik ben nl niet alleen slaapcoach en onrustdeskundige, maar ook kinderfysio. Ik ga samen met jullie op zoek naar de oorzaak van de onrust en/of het slaapprobleem. Indien nodig zal ik jullie altijd doorverwijzen.

Moet ik mijn baby laten huilen?

Nee, zeker niet! Ik werk volgens de droomritme methode, een hele liefdevolle responsieve methode, waar het laten huilen van jouw baby geen onderdeel van het proces is om te leren slapen. Doordat we eerst op zoek gaan naar de oorzaak achter het probleem en ik ook jullie wensen goed in kaart breng, kom ik met een behapbaar stappenplan, zodat jij je kleine, op een hele liefdevolle manier, zonder tranen, kan leren slapen.

Wat is het verschil tussen een adviesgesprek en een plan op maat?

Een slaapadvies is vaak een telefonisch of mailconsult waarin jij jouw vragen stelt en ik antwoord geef. Dit is dus vooral geschikt als je een paar korte vragen hebt, even wil sparren, of een duwtje in de goede richting nodig hebt.

In een plan op maat gaan we veel verder de diepte in. Er vindt een uitgebreide intake en analyse plaats. Deze analyse deel ik met je, evenals met stap voor stap, wat jij kan doen om alles weer op de rit te krijgen rondom de onrust en/of het slapen van jouw kleine. Afhankelijk van het door jou gekozen pakket zit er wel/niet aanvullende coaching bij.

Ik twijfel wat het beste bij onze situatie past.

Geen probleem, je kan me altijd geheel vrijblijvend een mailtje sturen of een kennismakingsgesprek inplannen. Dan kunnen we samen beoordelen wat het beste bij jou past. En als blijkt dat toch meer nodig, kan je altijd tussentijds upgraden. 

Ik woon niet in de buurt, is dat erg?

Nee hoor, helemaal niet! Slaap en onrust consulten kunnen heel goed op afstand gedaan worden. Zelfs als je in het buitenland woont kan ik je gewoon helpen! Alleen als je behoefte hebt aan een aanvullend huisbezoek, is het wellicht handig als je in de buurt (binnen een straal van 20 km) woont ;-). 

Welke opleiding heb jij gedaan?

T.a.v. het slapen het ik de opleiding tot Droomritmecoach gedaan. Deze wordt gegeven door Stephanie Molenaar, slaapdeskundige en auteur van diverse boeken, waaronder Baby in een Droomritme en Reflux. 

Naast slaapcoach en onrustdeskundige ben ik ook al meer dan 15 jaar kinderfysiotherapeute. Tevens ben ik gespecialiseerd in de prikkelverwerking van baby’s en kinderen. Daarnaast heb ik de cursus Dunstan Babytaal voor Professionals gedaan. 

Werkt het altijd?

Baby’s en kinderen zijn natuurlijk geen robotjes ;-). De kans van slagen is mede afhankelijk van jullie inzet. Ik geef jullie de tips en tools, maar jullie zullen het zelf moeten doen! T.a.v. het slapen bestaat er ook niet zoiets als een quick fix. Het vraagt echt even tijd en aandacht, maar dan zien we dat in 95% van de gevallen het slaapgedrag duurzaam verbetert.

Kan ik achteraf betalen?

Dat is helaas niet mogelijk. Het is namelijk gebleken dat er helaas ouders zijn die bij meerdere coaches een afspraak plannen, maar deze vervolgens niet nakomen. Dit is erg jammer, want ik houd mijn tijd vrij voor jullie. In die tijd had ik wellicht ook iemand anders kunnen helpen die dringend op zoek is naar ondersteuning, maar hierdoor onnodig lang moet wachten. Mijn tijd is immers ook beperkt, net als die van jou!

Dus… ben jij toe aan meer slaap?

Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op, om te zien of ik wat voor jullie kan betekenen.