Klinkt leuk en lekker hè?! Slapen als een baby? Veel mensen die dat zeggen hebben of zelf geen baby, of ze hadden de mazzel dat zij wel een exemplaar hadden die het als vanzelf leek te kunnen ;-)! Tot welke groep hoor jij? Mazzelaar of pechvogel?

Maar wist je dat de meeste baby’s helemaal niet zo goed slapen die eerste paar maanden? En dat het soms nog wel langer dan een paar maanden duurt voordat ze het onder de knie hebben?!

Slapen is namelijk een vaardigheid die geleerd moet worden? Huh? Wat?! Ja je hoort het goed! Slapen is een vaardigheid die geleerd moet worden. En bij de ene baby gaat dit zo goed als vanzelf terwijl de andere baby hier iets meer hulp bij nodig heeft.

Dus ja: het is heel normaal als jouw kleine nog niet doorslaapt, moeite heeft om zelf in slaap te vallen, of alleen hazenslaapjes doet.

Maar dit wil niet zeggen dat je lijdzaam toe moet kijken of stilletjes moet blijven hopen op betere tijden. Want eigenlijk kan je al vanaf de geboorte aan een goede slaapbasis en de slaapvorming werken.

Wil je weten hoe? Download dan mijn gratis e-book: De ultieme gids over babyslaap, alles wat jij wil weten over slapen in het eerste jaar.

Vanaf de leeftijd van 6 maanden kan er evt. echt aan slaaptraining worden gedaan. Maar ook dan spreek ik liever over slaapvorming of slaapcoaching. Bij slaaptrainen worden er vaak alleen maar slaaptechnieken aangeboden hoe je je kleine kan leren om zelfstandig te slapen.

Binnen de droomritme-methode gaan we echter eerst op zoek naar het waarom achter het slaapprobleem.  Door eerst te onderzoeken waarom dit slaapgedrag is ontstaan en daar met kleine stapjes aan te werken, ontstaat er een goede basis van waaruit de vervolgstappen kunnen worden gezet. Dit kan over het algemeen op een hele liefdevolle, responsieve manier zonder huilen.

Ik hoop dat jij een baby hebt die wel lekker slaapt, maar door het feit dat je dit blog leest vermoedt ik dat wellicht niet zo is. Heb je naar aanleiding van deze blog en het lezen van mijn e-book toch nog vragen? Neem gerust contact met me op. Ik kijk graag met je mee, ook als je baby jonger dan 6 maanden is. 

Liefs Agnes